Vertel je eigen Verhaal

SCHRIJF & COACH PRAKTIJK

Over mij


Verhalen binden en boeien me. Al van kleins af aan. Ik ben Monique Vos. Opgegroeid in de jaren ’70, met een toekomstbeeld voor me waarin alle kansen en mogelijkheden open leken te zijn. Vele kansen en mogelijkheden heb ik inderdaad gehad. Ik heb gestudeerd, HBO en WO, ik heb stage gelopen op het prachtig Caribisch eiland Bonaire en kon daarna direct aan de slag. In diverse mooie functies, vaak op het snijvlak van zorg en innovatie. Met intussen alweer ruim 25 jaar werkervaring, als projectleider, teammanager en coach, in netwerken en in organisaties, en als zelfstandig ondernemer.

En toch had ik af en toe het gevoel geleefd te worden, door mijn werk, mijn gezin, mijn sociaal leven.
Een keerpunt daarin voor mij was de uitspraak: “Een afspraak met jezelf is ook een afspraak”. Vanaf dat moment ben ik meer mijn eigen levenspad, mijn eigen verhaal, gaan leven. Een leven in verbinding en in creatie. 

Een leven waarin ik de dingen die ik graag doe, combineer: lezen, schrijven, coachen, netwerken, projecten leiden, fotograferen, (zakelijk)tekenen, buiten in de natuur zijn, yoga en meditatie. En waarbij ik wil leven en werken vanuit mijn kernwaarden: creëren, vrijheid en ritme. Met als prachtige basis mijn gezin en gezinsleden. 

In het (creatief) schrijven heb ik mijn passie gevonden. En die deel ik graag. Ik heb het schrijven ervaren als een krachtig reflectie-instrument. Ook, of juist, in tijden dat ik het zelf moeilijker had. Zoals in de zorg en begeleiding van onze oudste, intussen volwassen, zoon. Toen hij klein was, leek het er lang op, dat hij niet zou gaan praten. Ik heb alles op alles gezet om hem daarin te begeleiden en te ondersteunen: als ouder ben ik zelf daarin gecoacht, heb geleerd te praten met ondersteunende gebaren, met picto's te werken, professionals ingeschakeld of privé ingehuurd etc. Het schrijven heeft me in deze perioden op de been gehouden. Door te schrijven creëerde ik momenten van rust, in mijn emoties en in mijn gedachten, en kreeg ik meer inzichten en overzicht. Met als resultaat: onze zoon praat en leert steeds beter zichzelf te uiten, en daar ben ik enorm trots op! Ik heb daarin een gedrevenheid laten zien, die anderen als een pitbull-mentaliteit hebben ervaren, waarvoor ik ook menig keer op het 'matje werd geroepen' en die me niet altijd in dank is afgenomen. 

Het kenmerkt mij: vanuit mijn sterk analytisch en observerende vermogen en snelle denken, ben ik in staat te overzien en in te zien, en deze te vertalen naar gerichte acties, scherpe vragen en uitdagende schrijfoefeningen. En soms schuurt dat wat of veroorzaakt een bepaald ongemak, maar het geeft wel beweging, vaak inspiratie, en vooral resultaat! 

Ook in mijn werk als projectleider, coach en trainer (en vroeger als manager) laat ik dit zien, altijd met oog voor mens én resultaat. 

Mijn missie is een ieder de creërende kracht van het schrijven te laten ervaren: hoe leuk het is, wat het je brengt en wat het met je doet.

Je eigen verhaal, in woorden, in beelden, leven en beleven. Mét Impact.

Kijk voor meer zakelijke informatie op mijn linkedIn profiel 


 

 


 


 


 


 

E-mailen
Bellen