Vertel je eigen Verhaal

SCHRIJF & COACH PRAKTIJK

Ervaar de creatieve kracht van schrijven
creatief schrijven - coaching- leiderschap

Mens en Maatschappij hebben je hart. Je bent hoger opgeleid, bent vrij van geest, ondernemend en pakt graag dingen op en aan. Je hebt je sporen verdient en je hebt iets te brengen, ook na je werkzame leven. Je bent begaan met mens en maatschappij, en dat verzilverd zich niet alleen in jou als professional, dat doe je ook thuis. Dubbele taken en rollen is je tweede natuur: de extra (mantel)zorg voor een kind, een ouder, of iemand die je na staat, vrijwilligerswerk. Je bent bevlogen en betrokken en je gaat maar door in het zorgen voor, zorgen om, zorgen dat.

Je gaat dan soms voorbij aan wat er echt voor jou toe doet. En daar sta je, in de hectiek en routine van alle dag, soms niet bij stil, maar ook jij hebt een verhaal te vertellen dat meer dan de moeite waard is. Je ervaringen, levenservaringen, maken jou, samen met je talenten en je schaduwkanten, tot wie jij bent: uniek. 

Zelfkennis 
Schrijf en vertel daarom je eigen verhaal. Laat je hart spreken. Daarvoor is vertrouwdheid met, en kennis van je eigen biografie voor nodig. In het schrijven ontmoet je jezelf. In de ontmoeting met jezelf leer je te werken en leven vanuit je kernwaarden. Reflecteren op waar je nu staat, wat je nu doet, wat je nu wilt. De uitdagingen aangaan en jezelf blijven ontwikkelen. Ga aan de slag, want dat kun je! En nu voor jezelf. 

'Zelfkennis is het begin van alle wijsheid', Socrates

Schrijven
De kracht van schrijven. Schrijven als reflectie-instrument. Prachtig om te doen en te ervaren. Hoe dat dan werkt? Door zintuigelijk en schaamteloos eerlijk te schrijven, ontmoet je als het ware jezelf. Al schrijvend ga je op ontdekkingsreis. Schrijven structureert (onbewust) je gedachten, gevoelens en emoties en al schrijvend reflecteer je. 


Authentiek

Het verhaal maakt het interessant. Het bindt, het boeit, het ontroert. Dat kan alleen als je jezelf laat zien. Je authentieke zelf, met je sterke kanten, je kwetsbaarheden, je schaduwkanten. Authentiek maakt vrij en geeft tijd & ruimte: ruimte aan jou, aan jouw talenten en kwaliteiten. Aan jou dus.


LEF


Werken en leven vanuit je authentieke zelf vraagt, naast inzicht en zelfkennis, lef. Spiegels van reflectie in de vorm schrijfoefeningen, een rake vraag, een concrete verbeelding of beeld, helpen daarbij.

Ken jezelf en jouw verhaal staat
Vertel, schrijf, werk, leef en beleef en jouw verhaal staat!

 

Wil je dat ook? Stuur me dan een mail en dan gaan we een half uur in gesprek over wat schrijven jou als reflectie instrument kan brengen. (Twijfel je? Dat is mooi want twijfel geeft ruimte en vrijheid om anders te kijken en anders te doen 😊, bel of mail me dan vooral). 

Vertel je eigen verhaal, in woorden, in beelden.   

 


 


 

 

E-mailen
Bellen